UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада виділила Україні кредит в 200 млн канадських доларів

Гроші надійдуть у найближчі дні. Кредит має цільове призначення - для стабілізації вітчизняної економіки.

Канадське експортне агентство схвалив виділення Україні кредит 200 млн канадських доларів ($ 158 млн), говориться в повідомленні Міністерства фінансів.

Відповідно угода міністр фінансів Наталія Яресько підписала з агентством 25 березня. Кошти будуть перераховані 31 березня.

Кредит залучений на 5 років під 1,43% річних, повідомляють "Українські новини".

Раніше в канадському уряді зазначили, що "позика буде включати в себе заходи, необхідні, щоб гарантувати підзвітність та прозорість щодо використання коштів".

До кінця 2015 року Україна розраховує отримати $ 5,5 млрд від міжнародних партнерів крім програми МВФ.

Згідно з оприлюдненими даними, у першому півріччі нинішнього року отримає лише $ 3,233 млрд: євробонди на $ 1 млрд під держгарантії США; $ 500 млн від Світового банку (у квітні-червні), $ 1,032 млрд від Євросоюзу, $ 701 млн від інших країн (Японія, Канада, Швейцарія і Норвегія).

У другому півріччі передбачається можливий випуск ще одних євробондів на $ 1 млрд, ще один транш від Світового банку на $ 500 млн і виділення ЄС $ 728 млн.

Глава Мінфіну Наталія Яресько раніше заявила, що Україні необхідна додаткова фінансова допомога від міжнародних партнерів, оскільки обіцяних коштів вистачить тільки на стабілізацію, але не на відновлення зростання економіки.