UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада та США "подвоять контроль" за експортом товарів до РФ

Відповідні органи країн ділитиметься інформацією, проводитимуть перевірки та аудити.

Міністр громадської безпеки Канади Марко Мендічіном повідомив про те, що прикордонні служби США та Канади посилять роботу у контролі експорту до РФ товарів і послуг, що так чи інакше допомагають економіці країни-агресора, передає Укрінформ.

"Канада рішуче виступатиме проти російської агресії, чи йдеться про путінське незаконне вторгнення в Україну, чи кібератаки й дезінформацію деінде у світі. Саме тому прикордонна служба Канади подвоює свої зусилля, не допускаючи потрапляння важливих товарів та технологій до російських рук. Оновлена співпраця із США дозволить допомогти цьому та притягнути Росію до відповідальності", – сказав він в Оттаві.

"Разом ми ділитимемося інформацією, проводитимемо перевірки та аудити до та після відправки, інспектуватимемо, затримуватимемо та конфісковуватимемо вантажі", – зазначили у відомстві. 

Міністр додав, що Канада та США спільно беруть зобов’язання "використовувати свою владу та ресурси для виявлення, упередження та припинення порушень заходів експортного контролю та забезпечити дотримання законів і постанов".

Читайте також: Канада підтримала вступ Швеції та Фінляндії в НАТО — прем'єр-міністр

Нагадаємо, що Канада запровадила нові санкції проти нафтової, газової та хімічної промисловості РФ "у відповідь на триваюче кричуще й невиправдане вторгнення президента Росії Владіміра Путіна в Україну".