UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада скасує всі мита на українські товари — Мінекономіки

Вслід за Великою Британією канадська влада вирішила зміцнити економічну співпрацю з Україною.

Канада скасує всі мита на ввезення українських товарів строком на 12 місяців. Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко у Facebook.

За словами очільниці відомства, про домовленість безмитного імпорту українських товарів оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо після зустрічі з Володимиром Зеленським. 

«Це гарне продовження ініціативи ЄС і Британії, що підтверджує зацікавленість розвинутих держав залучати українську економіку до власних промислових  і торгових ланцюгів. Вчора, напередодні цієї зустрічі прем‘єр-міністра і президента, я також обговорила з міністром міжнародної торгівлі Мері Енджі увесь комплекс заходів економічної співпраці, які маємо намір втілити», - повідомила Юлія Свириденко. 

Читайте також: Прем’єр Словаччини запропонував ЄС назавжди скасувати імпортне мито на товари з України

Раніше Україна та Велика Британія скасували експортні мита та торговельні квоти у двосторонній торгівлі.

Питання спроможності України виростити достойний урожай в умовах інтенсивних бойових дій цікавить не тільки її жителів, а й споживачів далеко за її межами. Про прогнози на поточний маркетинговий рік читайте в статті Лариси Гук і Сергія Следзя «Наперекір війні: майбутнього врожаю вистачить і собі, і на експорт».