UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін зробив крок до отримання 1,5 млн швейцарських франків на виробництво апаратів ШВЛ

Уряд погодив підписання відповідного меморандуму.

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження "Про підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом Швейцарії щодо українсько-швейцарського проекту "Створення бюджетного апарату штучної вентиляції легень у відповідь на виклики COVID-19" – Проект Фаза I. Таке рішення Кабмін прийняв під час засідання 2 грудня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

“Укладення та практична реалізація Меморандуму дозволить створити правові підстави для залучення гранту Уряду Швейцарії у розмірі до 1,5 млн. швейцарських франків для фінансування будівництва в Україні та підготовки до введення в експлуатацію виробничої лінії з виготовлення апаратів штучної вентиляції легень на базі ДП "Новатор" у місті Хмельницькому”, - повідомив Мокан. 

Зокрема розпорядження передбачає ухвалення меморандуму, а також надання повноважень на його підписання віцепрем'єр-міністерці з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ользі Стефанішиній. Документ прийнято з техніко-юридичними правками.

Читайте також: Після відключення світла в лікарні померли двоє пацієнтів на ШВЛ у Львівській області

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили 13 141 новий випадок COVID-19. За 1 грудня традиційно найбільша кількість підтверджених випадків ковіду зареєстрована в Києві - там підтверджених 1 735 випадків захворювання за добу. 

За весь час пандемії в країні на коронавірус захворіли 758 264 особи, одужали - 369 054 (13 882 за добу), померли - 12 717 (169 за добу).

Через погіршення епідситуації в Україні планують знову посилити карантинні обмеження. Зокрема, влади вже не перший тиждень говорить про введення в країні повного локдауну. При цьому за словами секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олексія Данілова, з необхідністю введення більш жорсткого карантину вже визначилися на 100%, відкритим залишається лише питання термінів.

При цьому глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов пообіцяв, що українців попередять про локдаун за 7-10 днів до нього.

Детальніше про ймовірні терміни повного локдауну читайте в матеріалі ZN.UA.