UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін збільшив зарплату мера Києва

Також збільшений оклад мерам інших міст та їх заступникам.

Кабінет міністрів України встановив посадовий оклад мера Києва та головам обласних рад розміром 15,4 тис. грн, а мерам інших міст із населенням понад 1 млн осіб – 12,2 тис. грн. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер, 10 травня.

Також Кабмін встановив оклад для першого заступника міського голови (у тому числі секретаря Київради) і обласних рад у 13,8 тис. грн, заступників голови рад – 12,4 тис. грн.

Посадовий оклад мерів міст, виходячи з їх групи, встановлено на рівні 9,8-11,9 тис. грн, а для мерів населених пунктів або об'єднаних територіальних громад з населенням понад 15 тис. осіб оклад встановлено на рівні 8 тис. грн, до 15 тис. чоловік – 7,5 тис. грн.

Зазначимо, що міський голова Києва Віталій Кличко в електронній декларації за 2017 рік вказав близько 5 мільйонів гривень. Так, зарплата Кличка склала всього 186 тисяч 668 гривень, тоді як дохід роялті (винагорода за володіння авторськими правами, патентами, франшизами) склала 4 942 422 гривні.

Нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів України змінив структуру нарахування зарплати держслужбовцям і встановив частку окладу на рівні близько 50%.