UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін збільшить статутний капітал "Нафтогазу" ще на 11 мільярдів гривень

Капіталізувати "Нафтогаз " за рахунок випуску ОВДП для покриття його дефіциту, викликаний різницею між цінами імпорту газу та цінами його продажу населенню і теплокомуненерго, уряд почав в 2009 році.

Статутний капітал НАК "Нафтогаз України" буде збільшено ще на 11 млрд 66,4 млн грн традиційним для останніх років способом випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Відповідну постанову №40 Кабінет міністрів прийняв 12 лютого і оприлюднив у четвер.

Уряд сплатить акції нової емісії існуючої номінальної вартості 5-річними ОВДП з відсотковою ставкою не вище 14,3% річних.

"Міністерству фінансів здійснити для забезпечення виконання пункту 1 цієї постанови випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 11066400 тис. грн з терміном обігу до 5 років і процентною ставкою доходу на рівні не вище 14,3% річних і внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції НАК "Нафтогаз України", - йдеться в постанові.

"Нафтогаз України" повинен забезпечити використання отриманих ОВДП у господарській діяльності відповідно до статуту компанії, наголошується в документі.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" на початку лютого поточного року заявив, що заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ), що збільшилася за три останніх місяці на 10 млрд грн і досягла майже 27 млрд грн, загрожує зривом розрахунків за газ з російським "Газпромом". У свою чергу, "Газпром" уточнив, що "Нафтогаз" заборгував йому 2,63 млрд дол. за постачання газу в минулому році, а ще 0,66 млрд дол. повинен виплатити до 7 лютого за газ, поставлений у січні цього року.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України. !zn

Читайте також:

"Нафтогаз" приступив до обмеження поставок газу в 11 областей

Середня ціна імпорту газу в Україну в січні склала 398 доларів за тисячу кубометрів

"Нафтогаз" в черговий раз заявив, що не зможе заплатити "Газпрому" за 27 млрд боргів теплокомуненерго

Медведєв розповів Путіну, що Україна не здатна платити за газ навіть за зниженими цінами