UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін затвердив наглядову раду "Укренерго"

До наглядової ради увійшли три представника держави.

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні затвердив наглядову раду НЕК "Укренерго", до якої увійшли четверо незалежних члени і три представника від держави.

Зокрема, до складу НС увійшли екс-глава представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер, екс-президент і виконавчий директор Energinet (Данія) Педер Андреасен, виконавчий директор французької Академії технологій, має досвід роботи в EDF, Elf Aquitaine, Total і комісії з атомної енергії Франції Олів'є Апперт, співзасновник і директор DFC Economics (Італія), має досвід роботи у оператора магістральних мереж TERNA Rete Elettrica Nazionale і Enel Луїджі де Франсиски.

Державу в раді представлятимуть заступник держсекретаря Кабміну Сергій Кушнір, державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчинов і радник віце-прем'єра Олександр Поплавський.

Як раніше повідомляло DT.UA, закон про ринку електроенергії передбачає корпоратизацію "Укренерго" і поділ ДП "Енергоринок".

Детальніше про наслідки прийняття Верховною Радою закону "Про ринок електричної енергії України" і створення в Україні нового енергоринку читайте у статті Алли Єрьоменко "Приречені на ринок електроенергії" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".