UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін запустив механізм виплати 8 тисяч гривень в "червоних" зонах

Зареєструватися на отримання допомоги можна буде на наступному тижні.

Кабмін прийняв рішення по запуску механізму виплати держдопомоги підприємцям і їх найманим працівникам в "червоних" зонах. Зареєструватися в додатку "Дія" на отримання допомоги можна буде на наступному тижні. Про це прем'єр Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду.

"Уряд за дорученням президента розробив, а Верховна Рада затвердила механізм підтримки населення і бізнесу в разі посилення карантинних заходів, який передбачає надання одноразової грошової допомоги в розмірі 8 тис грн. Цей механізм уже працював взимку, і ми його повертаємо в регіони, що знаходяться в" червоних "зонах", - розповів Шмигаль.

"Уряд сьогодні прийме рішення, яке дозволить запустити механізм підтримки громадян і бізнесу, які постраждали від посилених карантинних заходів в" червоних зонах ". Виплати, як і в минулий раз, будуть здійснюватися автоматично після подачі заявки на порталі або в додатку Дія. Зареєструватися на отримання допомоги від держави в розмірі 8 тис гривень можна буде вже наступного тижня ", - додав він, відкриваючи засідання.

Читайте також: Львівських ФОПів звільнили від сплати оренди за літні кафе

Нагадаємо, що 30 березня Рада підтримала виплату ФОП одноразової фінансової допомоги.

Про те, як пандемія висвітлила всю абсурдність того, що відбувається всередині державної системи, читайте в статті Інни Ведерникової "Посібники пандемії. За мить до цунамі". Про те, чому не вистачає місць у лікарнях і куди поділися лікарі - в статті  Алли Котляр "Лікарні. Червона зона" у ZN.UA.