UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін взявся за розгляд держбюджету-2014

Микола Азаров поки не називає ніяких параметрів бюджету, щоб "не випереджати дискусію". Документ має бути подано до Верховної Ради не пізніше 15 вересня.

Кабінет міністрів України у середу розгляне проект державного бюджету на 2014 рік. Про це 11 вересня заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Сьогодні уряд розгляне проект державного бюджету. Таким чином, ми починаємо надзвичайно важливий для держави етап бюджетного процесу. Попереду кропітка і обмежена в часі робота", - зазначив цитує Азарова Ліга.net.

Прем'єр не назвав ніяких параметрів бюджету, щоб "не випереджати дискусію". "Скажу тільки, що основні параметри бюджету ми повинні збалансувати таким чином, щоб забезпечити стабільність державних фінансів. Економічний розвиток і соціальний захист громадян - це головна вимога до проекту бюджету на наступний рік", - додав він.

Нагадаємо, відповідно до законодавства уряд щорічно подає до Верховної Ради проект закону про Державний бюджет України на наступний рік не пізніше 15 вересня поточного року. Разом із проектом закону подається доповідь про хід виконання держбюджету поточного року.

Микола Азаров раніше запевняв, що держбюджет-2014 буде "реалістичним". У центрі уваги головного фінансового документа, за словами прем'єра, має бути виконання Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки і в першу чергу - повна реалізація інвестиційних проектів, спрямованих на імпортозаміщення та енергоефективність. !zn