UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін вніс зміни до порядку блокування податкових накладних

Зміни повинні спростити реєстрацію податкових накладних.    

Кабмін вніс зміни до «Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, які мають спростити роботу бізнесу» своєю постановою №574 від 2 червня, яку оприлюднено на урядовому порталі.

Як уточнили в Мінфіні, зміни вносяться до окремих положень автоматизованого моніторингу в частині питань встановлення ризиковості платника, особливостей застосування таблиці даних платника, в тому числі при визначені операцій, відображених у ПН/РК.

"Це результат спільної робочої групи експертів, Мінфіну, Державної податкової служби та Комітету. Зміни спрямовані на зменшення відсотку зупиненних накладних та спрощення адміністративних процедур для платників", – прокоментував зміни голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

Зокрема, вказані зміни передбачають:

Читайте також: На Дніпропетровщині викрили незаконне виробництво спирту: не сплатили податків на 4 млрд грн

Як пише ZN.UA, нашій державі необхідно забезпечити швидкий економічний розвиток. Запорукою такого розвитку, на думку багатьох, має стати податкова реформа. Про це читайте у статті "Податки можуть змінитися. Але чи змінить це правила гри?"