UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін вирішив, що держустанови повинні економити електроенергію - Шмигаль

Зокрема вони повинні відмовитися від використання кондиціонерів. 

Під час останнього засідання Кабміну було прийнято рішення про скорочення споживання електроенергії в державних закладах, зокрема мова йде про використання кондиціонерів та не лише їх. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання. 

"Працюємо над тим, аби зменшити споживання. Починаємо з себе. Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії. Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження уряду", - розповів Шмигаль.

За його словами, міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.

Окрім того, аналогічні кроки було рекомендовано зробити правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам. Місцевій владі - обмежити вуличне освітлення.

"Бізнес закликаємо також обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності", - зауважив прем'єр.

Однак він розповів, що винятком буде використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу.

Читайте також: Поради психолога: як боротися з дискомфортом через відключення світла

Раніше в "Укренерго" повідомили, як вимикатимуть світло в неділю, 9 червня. Так, весь день українці будуть зі світлом, а вимкнення не будуть тривалими. Світло вимикатимуть з 20:00 до 22:00.

ZN.UA писало про те, що дефіцит електроенергії буде навіть влітку та до чого готуватися українцям. Читайте докладніше у статті Миколи Теслі «Країна невивчених енергетичних уроків»