UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін виплатив підприємцям мільярд гривень "коронавірусних"

Від фізосіб-підприємців надійшло 360 тис. Заявок на отримання допомоги.

Кабмін направив на виплати підприємцям, які постраждали від весняного карантину, 1 млрд грн, ще 400 млн грн буде виплачено найближчим часом. Про це під час селекторної наради повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, було зареєстровано понад 360 тис. заявок від фізосіб-підприємців на отримання такої допомоги, 120 тис. з них вже виплачені.

Зокрема, виплати вже отримали 75 856 найманих працівників та 49 144 ФОПи. У регіональному розрізі найбільше виплат вже отримали підприємці та наймані працівники у Києві (понад 206 млн грн), Львівській (майже 107 млн грн) та Харківській (90 млн грн) областях, інформує прес-служба Кабміну.

Шмигаль також поінформував про те, що рівень захворюваності на коронавірус знижується восьмий тиждень поспіль. На сьогодні в Україні 243 тис. активних хворих в порівнянні з 420 тис. на піку епідемії.

Читайте також: Кабмін затвердив виплати у разі смерті від вакцинації

«Майже всі області зараз знаходяться в "жовтій" зоні. Черкаська область - єдина в "помаранчевій" зоні за коефіцієнтом виявлення випадків інфікування. Також є частина областей, які можуть перейти на "зелений" рівень епідемічної небезпеки», - зазначив голова уряду.

Крім того, Зеленському доповіли, що в ці вихідні в центрах вакцинації почали прищеплювати осіб старше 65 років, які записалися через додаток «Дія». Всього в Україні вакциновано 956 тис. громадян.