UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін схвалив нові правила постачання гарячої води

Температура води має бути не менше 50 градусів.

Кабінет міністрів України затвердив правила постачання гарячої води споживачам. Відтепер гаряча вода повинна подаватись споживачам не нижче 50 градусів Цельсія і не вище ніж 75 градусів Цельсія. Це стосується як колективних споживачів так і тих, хто має індивідуальні теплові пункти.

"Споживач має отримувати якісні послуги за гроші, які він сплачує. Або ж він оскаржить сплату, якщо він цього не отримає. Ми визначили чіткі параметри до якості послуги, зокрема температура має бути в межах 50-75 градусів за Цельсієм. Крім того, визначили порядок оплати послуги та типові договори", - повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в своєму Telegram-каналі.

Також урядовою постановою передбачено, що виконавець послуги забезпечує її постачання з відповідним рівнем безпеки, температури та величини тиску, і визначено порядок обліку води, обслуговування лічильників та передачі їх показників.

Нагадаємо, в листопаді Кабінет міністрів України скасував рішення попереднього уряду про регулювання граничних цін на опалення та гарячу воду в регіонах України. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що скасування постанови ніяк не вплине на вартість комунальних послуг, а її скасували через непрофесійність та можливість доведення до банкрутства багатьох підприємств.