UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін розширив перелік заборонених товарів з РФ

Зміни вступають в силу через 10 днів після опублікування.

Кабінет міністрів України розширив перелік товарів з Російської Федерації, на поставку яких введено ембарго, включивши в нього банки для консервування, пляшки і скляні ємності для харчових продуктів і напоїв. Таку постанову уряд прийняв сьогодні, доповнивши перелік заборонених до ввезення з РФ товарів, який затверджено в грудні 2015 року.

Так, до переліку внесені банки для консервування (стерилізаційні банки), пляшки для харчових продуктів і напоїв з безбарвного і кольорового скла ємністю від 0,15 л до 2,5 л і більше, а також скляні ємності для харчових продуктів і напоїв різної ємності.

Крім того, ще однією постановою в список заборонених до ввезення з РФ товарів внесені формалін, карбамідно-формальдегідні концентрат і смоли, пружини для візків вантажних вагонів, електроапаратура для комутації або захисту електричних кіл (реле), яка використовується в пристроях залізничної автоматики сигналізації і зв'язку ( за винятком кількох типів реле).

У постанові вказується, що при застосуванні переліку електроапаратури для комутації необхідно керуватися кодом УКТЗЕД і назвою товару.

Крім цього в перелік включені електричні провідники для напруги понад 1 тис. В.

Постанови набирають чинності через 10 днів з дня опублікування.

Повідомлялося, що Росія з 2016 року вирішила скасувати режим ЗВТ щодо України і відмовитися від імпорту українських продуктів, з 1 січня почала стягувати мита з українських товарів. Україна у відповідь з 10 січня ввела дзеркальні торгові санкції проти РФ (застосувала імпортні мита і ембарго). Зокрема, обмежено ввезення продуктів харчування (молочна продукція, чай, кава, пиво, горілчані вироби, певна промислова продукція та засоби гігієни (гелі для душу, мило), а також залізничне обладнання.