UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін розриває договори на оренду "Кримським титаном" Фірташа Іршанського і Вільногірського комбінатів

У 2012 році "Кримський титан" домовився з Фондом держмайна (ФДМ) про оренду Іршанського Гзк і Вільногірського ГМК до вересня 2014 року.

Кабінет міністрів України попередив ПРАТ "Кримський титан" про розірвання договорів оренди цілісних майнових комплексів "Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат" і "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат" (Дніпропетровська і Житомирська обл.).

Як йдеться в оприлюдненому в четвер, 5 червня ввечері повідомленні на урядовому порталі, це "зупинить прихований процес приватизації" комбінатів, які забезпечують "Кримський титан" сировиною.

Як повідомлялося, в 2012 році "Кримський титан" домовився з Фондом держмайна (ФДМ) про оренду Іршанського Гзк і Вільногірського ГМК до вересня 2014 року.

Уряд Миколи Азарова розпорядженням №846 від 9 жовтня 2013 року вирішив створити на базі ЦМК Іршанського і Вільногірського комбінатів, переданих в оренду ПРАТ "Кримський титан", публічні АТ для їх подальшої приватизації, за умови, що розмір корпоративних прав держави у суспільствах буде перевищувати 50% їх статутного капіталу.

"Кримський титан" (Армянськ) - провідний у Східній Європі виробник діоксиду титану, належить Дмитру Фірташу, чиї активи об'єднані в Group DF. !zn

Читайте також:

ТИТАН або "Титанік" України?

Фірташ таки вирішив купити в 2012 році 8 млрд куб. м газу, але не сказав у кого

Фірташ через "УкрГаз-Енерго" буде продавати газ сам собі

Всі підприємства титанової галузі перейшли під контроль Фірташа