UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін розблокував авіаперельоти в Ужгород

Кабмін затвердив договір зі Словаччиною для відновлення роботи аеропорту.

Кабінет міністрів на засіданні 17 березня затвердив міжурядову угоду зі Словаччиною про визначення умов використання певної частини повітряного простору цієї країни у зв'язку з наданням послуг з обслуговування повітряного руху в міжнародному аеропорту "Ужгород".

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, ця угода дозволить відновити повноцінне функціонування аеропорту та зв'язати Закарпатську область авіаційним повідомленням з іншими регіонами України, а також із зарубіжними країнами.

"Ми завершуємо виконання всіх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності нової міжурядової угоди між Україною і Словаччиною по аеропорту "Ужгород". Його реалізація дозволить вже в найближчому майбутньому відновити повноцінну роботу аеропорту, адже в силу своїх територіальних особливостей і близьке розташування до кордону зі Словаччиною, аеропорт може приймати і відправляти літаки тільки з використанням словацького повітряного простору", - зазначив голова міністерства Владислав Криклій.

Читайте також: Зеленський анонсував будівництво нових аеропортів у Донбасі та на Закарпатті

Як повідомлялося, 24 вересня 2020 року Україна і Словаччина підписали двосторонню міжурядову угоду про надання авіаційних експлуатаційних послуг українським постачальникам цих послуг в певній частині повітряного простору Словаччини щодо аеропорту "Ужгород".

Нагадаємо, авіаперельоти в Ужгород були зупинені з 2016 року. Єдиний рейс аеропорт прийняв в 2019 році. Президент Зеленський пообіцяв будівництво нових аеропортів в Закарпатті та Донбасі.