UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін пропонує Раді дозволити приватизацію 1,2 тисяч держпідприємств

Терміни проведення приватизації будуть залежати від умов, заявив Яценюк.

Кабмін подав у Верховну Раду законопроект про скорочення переліку об'єктів держвласності, що не підлягають приватизації, з 1,5 тис. до трьох сотень.

"У парламент направляється закон про перелік об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації. Якщо зараз у нас не підлягає приватизації близько 1,5 тис. об'єктів, а це означає, що підлягають розкрадання політичними кланами, то ми пропонуємо виключити з цього переліку 1,2 тис. об'єктів", - повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду у вівторок.

За його словами, терміни проведення приватизації будуть залежати від умов (ціна, залучення до операції великих міжнародних інвесторів).

Об'єкти, що залишилися у держвласності нібито планують реорганізувати у холдингові компанії.

У грудні цього року запланована велика розпродаж акцій енергогенеруючих підприємства. Фонд державного майна України планує в останній тиждень 2014-го продати на фондових біржах 25% акцій ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" та ПАТ "Донбасенерго", 10% ПАТ "Центренерго", однієї з найбільших енергогенеруючих компаній України, а також 5% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).