UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін призначив керівником "Укрзалізниці" поляка Балчуна

Новий голова державної монополії був відібраний на конкурсі. Уряд затвердив рішення.

Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення призначити керівником ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна – колишнього главу польської залізниці PKP Cargo.

"Хочу створити команду, яка буде тримати курс на зміни. В першу чергу, вона повинна складатися з працівників "Укрзалізници", тому що саме вони володіють найбільшою кількістю знань. З мого досвіду реструктуризації PKP Cargo, саме працівники стали запорукою успішної реструктуризації. Вони знають слабкі сторони, і що треба зробити для того, щоб це змінити. Потрібно лише їх до цього підштовхнути", - сказав Балчун на засіданні уряду.

Як повідомлялося, 11 квітня Комітет з призначень керівників при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі за підсумками конкурсу рекомендував призначити Войцеха Балчуна керівником "Укрзалізниці".

Айварас Абромавичус, який тоді очолював МЕРТ, повідомив, що Балчун провів масштабну реорганізацію системи управління, автоматизацію і віддав компанію, раніше мала 100 млн злотих збитку, з 500 млн злотих прибутку. "Він перетворив компанію практично у конкурента Deutsche Bahn. У підсумку вивів компанію на IPO. Крім того, успішний чоловік успішний у всьому, що ця людина є одним польським Славою Вакарчуком і є лідером успішного рок-бенду", - сказав Абромавичус.

У конкурсному відборі на посаду гендиректора "Укрзалізниці" взяли участь більше трьох десятків претендентів. В тому числі, і вісім іноземців.