UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін погодився виділити 300 млн грн на зарплати шахтарям

Рада минулого тижня проголосувала за відповідне звернення до уряду.

Кабмін планує виділити з резервного фонду бюджету 300 млн грн на погашення заборгованості із зарплат працівникам державних вугледобувних підприємств, передає «Інтерфакс-Укріана». Таке протокольне доручення Мінекономіки ухвалило на засіданні уряду 23 грудня.

«Погодитися зі зверненням Верховної Ради про виділення з резервного фонду бюджету 300 млн грн на зарплати гірникам та доручити підготувати відповідний проєкт акту Мінекономіки разом із Мінфіном, Міненерго та Мін'юстом, та невідкладно передати на розгляд уряду», - озвучив протокольне доручення голова Мінекономіки Герман Галущенко.

Рішення планують ухвалити на засіданні уряду наступного тижня.

Минулого тижня Верховна Рада 307 голосами ухвалила постанову, якою і вимагала від Кабміну виділити 300 млн грн на зарплати шахтарям.

Читайте також: Стефанчук скликає позачергове засідання Ради через заборгованість перед шахтарями

Також парламент прийняв за основу законопроєкт №5891-1, який стосується виділення з цьогорічного бюджету 2,4 млрд грн для виплати зарплат працівникам державних вугледобувних підприємств.

На початку місяця повідомлялося, що у Добропіллі Донецької області 90 гірників шахти «Алмазна» («Добропіллявугілля – видобуток») вирішили не підійматися на поверхню та не добувати вугілля, доки їм не виплатять зарплатний борг. Загальна заборгованість по державному підприємству «Добропіллявугілля – видобуток» перевищує 100 млн грн.