UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін почав процес оптимізації держмайна

Держмайно будуть продавати чи здавати в оренду за ринковою вартістю.

Кабінет міністрів України прийняв протокольне рішення з оптимізації майна, яке знаходиться на балансі держави. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства.

У міністерстві пропонують виявити майно, яке використовується неефективно або є надлишковим, після чого приймати рішення про її відчуження і продажу.

"У першу чергу, це стосуватиметься збиткових і непрофільних підприємств і майна. Вони не повинні залишатися ... баластом для держави, у них з'явиться новий ефективний власник через електронні аукціони "Прозорро.Продажі", - прокоментував рішення уряду перший заступник міністра економіки Павло Кухта.

За його словами, рішення по об'єктах соціальної та культурної сфери будуть прийматися індивідуально, з урахуванням думки громад, на території яких ці об'єкти перебувають.

Згідно з рішенням уряду центральні органи виконавчої влади повинні проаналізувати наявне на балансі надмірне державне майно (будівлі, споруди) та визначити доцільність їх утримання на балансі.

Також, рішення уряду щодо оптимізації майна стосується і "Нафтогаз України", "Укрзалізниця", "Укрпошта", які повинні проаналізувати свої надлишкові і непрофільні активи з урахуванням стратегічних планів розвитку.

Зазначається, що продаж і передача в оренду майна буде проходити на конкурсах, за ринковою вартістю з використанням електронної системи "Прозорро.Продажі".

Нагадаємо, що Рада підтримала кандидатуру Дмитра Сенниченка на посаду голови Фонду державного майна. За відповідне рішення проголосували 238 народних депутатів.