UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін перерахував 200 млн гривень на зарплату шахтарям

Заборгованість із зарплат гірникам буде погашена.

Кабінет міністрів України перерахував вугільним підприємствам 200 млн гривень для виплати працівникам заборгованості із заробітної плати. Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

"Кошти в сумі 200 млн гривень перерахували вугільним підприємствам для виплати заробітної плати", – йдеться в повідомленні.

Напередодні міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик провів зустріч з керівниками державних підприємств вугільної галузі, де обговорювалися основні проблеми, в тому числі і щодо погашення заборгованості по заробітній платі.

Раніше повідомлялося, що Кабмін у грудні нинішнього року підвищить мінімальну зарплату на 10%, а не на 6%, як планувалося. У підсумку мінімальна зарплата становитиме 1600 гривень замість 1550 гривень, передбачених раніше.

Читайте також: Зарплата голови ДФС Насірова в 2015 році склала лише 1% його трьохмільйонних доходів

Нагадаємо, що своїм останнім розпорядженням на посаді спікера парламенту Володимир Гройсман підвищив зарплату народних депутатів майже в три рази.

Також Кабмін більш ніж у два рази підвищив зарплату главі Адміністрації президента та секретарю РНБО. Згідно з постановою уряду, з 1 травня глава АП і секретар РНБО будуть отримувати по 18 тисяч гривень.