UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін передав "Укренерго" Мінфіну

Рішення оприлюднене на сайті уряду.

Цілісний майновий комплекс держпідприємства "Національна енергетична компанія "Укренерго" передається із сфери управління Міненерговугілля до сфери управління Мінфіну. Таку постанову Кабміну №1001 від 14 листопада 2018 року оприлюднено на сайті уряду сьогодні, 18 грудня.

"Переконаний, що це дозволить не тільки забезпечити виконання відповідних вимог незалежного ринку в частині відділення генерації та постачання електроенергії, її транспортування, але і прискорить процеси прозорою корпоратизації компанії", – прокоментував це рішення на своїй сторінці Facebook міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

За словами міністра, передача "Укренерго" в управління Мінфіну є важливим кроком по створенню передумов для успішного проходження компанією сертифікації у відповідності зі стандартами загальноєвропейської енергосистемою ENTSO-E для приєднання до неї в майбутньому.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС.

Як раніше повідомляло DT.UA, закон про ринку електроенергії передбачає корпоратизацію "Укренерго" і поділ ДП "Енергоринок".

Детальніше про наслідки прийняття Верховною Радою закону "Про ринок електричної енергії України" і створення в Україні нового енергоринку читайте у статті Алли Єрьоменко "Приречені на ринок електроенергії" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".