UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін не збирається піднімати тарифи на тепло і воду до 2015 року

Микола Азаров запевняє, що ніякого підвищення цін ні цього, ні наступного року уряд не допустить.

Прем'єр-міністр Микола Азаров не бачить підстав для підвищення тарифів на воду та теплопостачання у 2013-2014 роках. Про це він сказав на засіданні уряду.

"Люди повинні бути впевнені, що ніяких підстав для підвищення тарифів немає. І тому ніякого підвищення ні цього, ні наступного року уряд не допустить", - заявив Азаров.

Він зазначив, що наразі йде підготовка до опалювального сезону і, крім створення запасів палива, реконструкції аварійних об'єктів, повинна бути проведена робота у плані зниження собівартості послуг з водо- і теплопостачання. "Тут величезні резерви", - підкреслив Азаров.

Він додав, що їх необхідно знайти і повною мірою задіяти до початку опалювального сезону.

Як відомо, за останній тиждень про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги повідомили у 7 регіонах України.

У свою чергу, прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу та міністру регіонального розвитку Геннадію Темнику розібратися з підвищенням цін на ЖКГ в регіонах, зробивши "кадрові висновки" щодо місцевих чиновників.

Як повідомляло ZN.UA, за даними Нацкомісії комунальних послуг, тариф для населення на водопостачання-водовідведення в середньому по Україні покриває близько 60% собівартості послуги, а тариф на теплову енергію - 70% собівартості. !zn

Читайте також:

Азаров пообіцяв звільнити керівників, які підвищили тарифи

Жителі Дружківки на Донбасі перекрили головну вулицю, вимагаючи знизити комунальні тарифи

У Раді зареєстровано законопроект про підвищення квартплати