UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін скерував 35 мільярдів гривень з "коронавірусного" фонду на ремонт доріг

Уряд розподілив всі 66 мільярдів коштів з Фонду боротьби з коронавірусом.

Станом на 24 липня 2020 року уряд розподілив всі 66 млрд грн коштів Фонду боротьби з COVID-19, з яких 16 млрд виділені для системи охорони здоров'я, 7 млрд грн — на фінансування фонду з безробіття, 35 млрд грн — на ремонт доріг. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Наголошується, що 16 млрд грн виділено для системи охорони здоров'я, зокрема для забезпечення медиків засобами індивідуального захисту, для виплати їм підвищеної заробітної плати, закупівлі необхідного обладнання для лікарень, зокрема апаратів штучного дихання, а також для будівництва, реконструкції та ремонту приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я в госпітальних округах.

Для фінансування фонду з безробіття - близько 7 млрд, з яких 2,7 млрд виділено на допомогу по частковому безробіттю. Ще 1,2 млрд  виділено Мінсоцполітики для фізичних осіб підприємців, які не можуть працювати через карантин і мають дітей у віці до 10 років.

Також 2,5 млрд спрямовано на доплати військовослужбовцям, поліцейським та відповідним категоріям, які забезпечують життєдіяльність населення.

Також повідомляється, що 35 млрд піде на реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг.

Читайте також: Кабмін змінив порядок надання допомоги по частковому безробіттю у період карантину

22 квітня Кабмін затвердив порядок використання грошей з Фонду боротьби з коронавірусом. Так, гроші з фонду можна виділити за рішенням Кабміну. Після прийняття такого рішення, розпорядник відповідних коштів повинен погодити його з парламентським комітетом з питань бюджету.