UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін дозволив «Нафтогазу» купити права на Юзівське родовище газу

За словами Шмигаль, зараз родовище простоює.

Сьогодні, 16 грудня, Кабмін, погодив покупку НАК "Нафтогаз України" 100% в ТОВ "Надра Юзівська" у НАК "Надра України" і її "дочки" - "Укрнаукагеоцентр".

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, Юзівське родовище газу на даний момент простоює, але є перспективним, тому доцільно передати його «Нафтогазу».

Згідно з проектом розпорядження КМУ, ціна частки в компанії, що володіє спеціальним дозволом на Юзівський ділянку до 2063 року буде визначена в результаті оцінки частки.

Перехід прав на 100% -ву частку в КК "Надра Юзівська" до "Нафтогазу" відбудеться після підписання акту прийому-передачі, але тільки після отримання необхідного дозволу Антимонопольного комітету України (АМКУ), який вже почав розгляд справи про відповідну концентрації.

"Нафтогаз" повинен буде здійснити оплату "Надра України" і "Укрнаукагеоцентру" протягом 15 днів з моменту переходу прав на частки в "Надра Юзівська".

Читайте також: Група "Нафтогаз" перерахувала до бюджетів країни 95 млрд грн

Раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз" придбав більше 50% в статутному капіталі ТОВ "Надра Юзівська", що належить НАК "Надра України", йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету України (АМКУ). При цьому АМКУ вже почав розгляд справи про концентрацію, в рамках якого "Нафтогаз" отримає можливість видобувати вуглеводні на Юзівській ділянці.

Нагадаємо, що чистий консолідований збиток групи "Нафтогаз" за січень-вересень 2020 року склав 17,034 млрд грн в порівнянні з чистим прибутком 21,31 за аналогічний період минулого року.