UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін ініціював онлайн-переговори з МВФ

Транш МВФ може бути затверджений після прийняття бюджету на 2021 рік у грудні.

Уряд звернувся до глави Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої з пропозицією почати роботу місії в Україні в онлайн-режимі. Продовження роботи з МВФ є одним із пріоритетів для української влади.

Про це в понеділок, 21 вересня, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-зустрічі з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммер, передає прес-служба уряду.

"Було направлено лист на адресу директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої зі зверненням про початок роботи в онлайн-режимі місії в Україні", - повідомив Шмигаль, слова якого цитує прес-служба Кабміну.

Читайте також: Україна може отримати новий транш МВФ в грудні

Раніше в Мінфіні заявили про те, що не зможуть покрити дефіцит бюджету в 2021 році без траншів МВФ. Раніше повідомлялося про те, що валовий зовнішній борг України виріс на $2,5 млрд, до 122,8 млрд доларів. При цьому практично всі пікові виплати за боргами припадають на IV квартал. Уряд, центральний банк, підприємства і банки за IV квартал 2020 року мають виплатити 5,587 млрд доларів, з яких 71 млн доларів - борг Міжнародному валютному фонду (МВФ).