UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін дозволив виключити банківську комісію з тарифів на вивіз сміття

Нововведення пояснили необхідно забезпечити єдиний підхід до розрахунку витрат.

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку формування тарифів на послуги щодо поводження з побутовими відходами, внаслідок чого вартість вивозу сміття може зменшитися на розмір банківської комісії.

Як повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, відповідне рішення було ухвалене на засіданні Уряду 20 жовтня.

"Постанови передбачає виключення з тарифів витрат на оплату – послуг банків та інших установ з приймання і перерахування коштів споживачів", - йдеться в повідомленні міністерства.

Документ також передбачає уточнення складу витрат, які включаються до тарифу та плати за абонентське обслуговування за індивідуальними договорами.

Нововведення в Мінрегіоні пояснили необхідно забезпечити єдиний підхід до розрахунку витрат та, відповідно, формування та встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами.

З 1 жовтня для побутових споживачів було зменшено ціну на електроенергію. При споживанні до 250 кВт вартість електрики знизили до 1,44 гривні за кВт-год. Для решти споживачів залишили тариф 1,68 гривні за кВт-год.