UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабаєва потрапила під санкції ще в одній західній країні: покарано оточення Путіна

Санкції допоможуть зменшити можливості для Росії обійти обмеження.

Канада оприлюднила нові санкції проти Росії у відповідь на продовження війни РФ в Україні - спеціальні економічні заходи накладено, зокрема, на оточення Путіна.

"Ці особи безпосередньо сприяли безглуздій війні Володимира Путіна в Україні і несуть відповідальність за біль і страждання народу України", – наголошували в Міністерстві закордонних справ Канади 20 травня, після ухвалення санкцій. Проте прізвища стали відомі лише зараз.

Санкції канадського уряду стосуються 22 фізичних осіб, а саме:

Черговий пакет санкцій з боку Канади передбачає й інші обмеження. Під санкціями опинилися:

Накладено заборону на експорт цільових товарів розкоші до та з Росії. Йдеться про такі предмети:

З Росії в Канаду більше не можна буде продавати алкоголь, морепродукти, рибу та непромислові діаманти.

За підсумками 2021 року всі ці категорії товарів принесли агресору 75,7 млн доларів від канадців.

"Ці заборони допоможуть зменшити потенціал для російських олігархів обійти обмеження на інших ринках предметів розкоші", – переконані в МЗС Канади.

Окрім іншого, канадський уряд вводить заборону на продаж Росії товарів, які агресор потенційно може використати для виробництва зброї. У такий спосіб намагаються підтримувати тиск на путінський режим та припинити війну в Україні.

Нагадаємо, першою країною, яка ввела санкції проти Кабаєвої, стала Велика Британія.

Вважається. що санкції проти Кабаєвої - це особливо чутливий удар по Путіну. Зокрема, свого часу стверджувалося, що саме це стало причиною нерішучості США щодо коханки російського диктатора. Хоча в Центрі протидії дезінформації України це спростовували, називаючи дане твердження тезою російської пропаганди.