UA / RU
Підтримати ZN.ua

JPMorgan виплатить $ 13 млрд для врегулювання претензій влади США

Виплата не звільняє JPMorgan від кримінальної відповідальності й обов'язку продовжити співпрацю з владою в рамках кримінальних розслідувань стосовно осіб, причетних до махінацій у роки, що передували кризі 2008 року.

Американський банківський гігант JPMorgan Chase досяг попередньої угоди з міністерством юстиції США, згідно якої компанія виплатить 13 мільярдів доларів для врегулювання претензій американської влади, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

У вересні ЗМІ повідомляли, що JPMorgan може виплатити суму в одинадцять мільярдів доларів.

Попередньої угоди було досягнуто після переговорів між генеральним прокурором США Еріком Холдером і керівництвом банку, які відбулися в ніч на суботу. За словами співрозмовника агентства, угода не звільняє JPMorgan від кримінальної відповідальності й обов'язку продовжити співпрацю з владою в рамках кримінальних розслідувань стосовно осіб, причетних до махінацій.

У свою чергу, газета Нью-Йорк Таймс зазначає, що банк заплатить дев'ять мільярдів доларів штрафу і ще чотири мільярди в рамках домовленості з Федеральним агентством житлового фінансування (Federal Housing Finance Agency, FHFA), яка стане частиною угоди з мін'юстом.

Переговори, в яких крім банку і мін'юсту США беруть участь Комісія з цінних паперів і бірж, міністерство житлового будівництва і міського розвитку США і генпрокурор штату Нью-Йорк, націлені на врегулювання претензій до діяльності JPMorgan у роки, що передували кризі 2008 року. JPMorgan, на думку американської влади, продавав через дочірні структури Bear Stearns і Washington Mutual проблемні іпотечні цінні папери, через що в період світової фінансової кризи покупці понесли великі збитки.

JPMorgan Chase заснований в 1799 році і є одним зі світових лідерів у сфері надання інвестиційних банківських послуг і довірчого управління. Наразі банк, активи якого оцінюються в 2 трильйони доларів, веде діяльність більш ніж в 60 країнах. !zn

Читайте також:

Глобальна криза: генеруюча причина та її наслідки

ЄС дозволив рятувати банки за рахунок "стрижки" великих вкладів

Світовий банк констатував поступовий вихід світової економіки з кризи, але прогнози її зростання знизив