UA / RU
Підтримати ZN.ua

JPMorgan погіршив прогноз по нафті на 2016 рік до 31 долара

Експерти JPMorgan дали негативний прогноз для нафти серед великих банків, знизивши його в більш ніж в півтора рази.

Вартість нафти марки Brent у 2016 році в середньому складе 31,25 доларів за барель WTI - 31,5 доларів, прогнозують аналітики JPMorgan Chase.

Експерти банку істотно знизили прогноз цін на нафту марок 2016 рік, зазначивши, що великий надлишок пропозиції відкладає початок відновлення котирувань як мінімум до наступного року.

Раніше в JPMorgan Chase очікували ціну 51,5 доларів за барель для Brent і 48,88 для WTI. З початку року ціни обох марок впали більш ніж на 20% і 18 січня знаходяться на рівні близько 29 доларів за барель.

"Стрімке падіння цін з початку року відображає погіршення базових ринкових показників, а також побоювання з приводу валютної політики Китаю", - йдеться у звіті JPMorgan. Крім того, негативним чинником для нафтового ринку є скасування санкцій проти Ірану.

Прогноз JPMorgan для цін на нафту є найбільш песимістичними серед найбільших банків світу за нафти WTI: Barclays – 37 доларів, UBS – 40 доларів, Moody's – 40 доларів, Goldman Sachs – 40 доларів (на середину року), Bank of America – 45 доларів, Morgan Stanley - 47,5 доларів, Citigroup - 47,75 доларів.

Раніше оглядач видання Rzeczpospolita писав, що Росія не зможе фінансувати війну проти України при ціні нафти в 20 доларів. Адже від нафтових доходів залежить наповнення російського бюджету. Але в той час, коли в Москві намагаються впоратися з найнижчою вартістю бареля нафти за 12 років, з'явилися прогнози, що вона впаде до 20 доларів.