UA / RU
Підтримати ZN.ua

JPMorgan отримав платіж за держоблігаціями РФ у доларах, а не рублях

Дефолт Росії переноситься на квітень.

Банк-кореспондент JPMorgan отримав виплати за купонами російських єврооблігацій, після оброблення банк перерахував кошти платіжному агенту Citi. Про це пише Reuters з посиланням на джерела.

Зазначається, що платіж було отримано та виконано в доларах. Після зарахування платіжному агенту вони будуть перевірені та далі сплачені безпосереднім власникам облігацій.

Зобов'язання JPMorgan як іноземного банку-кореспондента полягали в обробці платежів, але, враховуючи обставини, перед тим банк провів консультації з владою.

За словами джерела, банк уточнював в органів влади перед обробкою, чи не порушить проведення платежу накладених на Росію санкцій. 

Проте за словами співрозмовника Reuters, неопрацювання платежу зашкодило б власникам облігацій. Після погодження кошти перерахували далі до платіжного агента Citi. Однак, поки не відомо чи отримали кошти власники облігацій.

Нагадаємо, що санкції проти російського центробанку та державного боргу не поширюються на обслуговування зобов'язань, випущених до 1 березня 2022 року. Відтак Мінфін США мав дозволити проведення транзакцій.

Таким чином дефолт відтерміновується принаймні до 4 квітня, коли настане час виплачувати наступні купони.

Читайте також: Bloomberg прогнозує дефолт РФ вже в середу

Раніше повідомлялось, що Росії за місяць оголосять дефолт, якщо та сьогодні не виплатить свої борги у валюті.