UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз заборонив росіянам ввозити власні автомобілі, але громадяни РФ ігнорують норми ЄС

Ввезення пасажирських автомобілів із Росії до ЄС заборонено ще з 2014 року.

Єврокомісія підтвердила інтерпретацію санкційного законодавства щодо Росії. В'їзд росіян у зону Євросоюзу на власному автомобілі, зареєстрованому в РФ, тепер вважатиметься спробою забороненого імпорту. Про це пишуть РосЗМІ.

У ЄК уточнили, що термін, на який ввозиться автомобіль з російськими номерами, та митна процедура, яка використовується при цьому, не мають значення. Йдеться про всі транспортні засоби, незалежно від того, використовується вони в приватних або комерційних цілях.

Читайте також: Санкції в дії: вже другий регіон Росії відмовився від іноземних літаків через відсутність запчастин

У росЗМІ розповіли передісторію. Так, влітку 2022 року кілька громадян Росії зіткнулися з арештами машин на митниці у Німеччині. У ФРН тоді заявили, що ввезення пасажирських автомобілів із Росії до ЄС заборонено з 2014 року. Проте 4 вересня поточного року посольство Росії в Німеччині повідомляло про нові вилучення особистих транспортних засобів у росіян співробітниками німецької митниці.

Українська влада зараз спостерігає "надто довгу" паузу з боку партнерів у питанні введення санкцій проти Росії та "надто активні" спроби ворога обійти обмежувальні заходи. Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародне співтовариство до нових дій.