UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейський Союз пропонує запровадити санкції проти російського «Совкомфлоту»

Таким чином Євросоюз хоче  обмежити доходи Росії.

Європейський Союз пропонує запровадити санкції проти російського нафтотранспортного гіганта ПАТ «Совкомфлот», щоб обмежити можливості Кремля фінансувати війну проти України, пише Bloomberg із посиланням на документ, який видання має у розпорядженні.

Державна «Совкомфлот» є  найбільшою судноплавною компанією в Росії, і одна з ключових компаній, що допомагають транспортувати російську нафту на тлі накладених на РФ обмежень після її вторгнення в Україну. Компанія також надає послуги з розвідки та здійснює морське транспортування скрапленого газу.

У відповідь на війну Росії в Україні країни Великої сімки встановили ціновий ліміт на експорт російської нафти та нафтопродуктів, щоб обмежити доступ країни до західних транспортних і страхових послуг. Москва пристосувалася до обмежень, зокрема і до заборони Європейського Союзу на імпорт російської нафти, використовуючи величезний тіньовий флот танкерів і продаючи свою нафту азіатським клієнтам.

Читайте також: Російський “Совкомфлот” перейменовує нафтові танкери, які потрапили під санкції США — Bloomberg

Європейська пропозиція послідувала за рішенням США на початку цього року накласти санкції на «Совкомфлот» і 14 танкерів сирої нафти, які були визнані пов'язаними з компанією. Для можливих санкцій ЄС потрібна підтримка всіх держав-членів, тож план може змінитися.

Європейський Союз також пропонує накласти санкції на 13 суден, залучених до перевезення товарів і технологій, що використовуються в секторі оборони та безпеки, а також у транспортуванні нафти та нафтопродуктів або сприянні розширенню енергетичного сектору Росії.