UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єврокомісія з'ясує, чи мала право Угорщина припиняти виплати українським біженцям

Мова йде про виплати українцям із заходу України та Закарпаття.

Єврокомісія проаналізує постанову уряду Угорщини відносно припинення соціальних виплат частині українських біженців. Мова про громадян України, які прибули з районів, що не охоплених війною, зокрема із заходу України та Закарпаття. Про це заявила речниця ЄК Аніта Гіппер на брифінгу, передає Укрінформ.

"Нам відомо про цю постанову, і ми розглядаємо її. Але дозвольте мені ще раз повторити позицію ЄС, яка полягає в тому, що ЄС єдиний у забезпеченні захисту всім, хто рятується від путінських бомб. Це те, що ми робили й продовжуємо робити для українського народу, і будемо забезпечувати його захист стільки, скільки буде потрібно... Цей документ щойно набув чинності, і нам треба буде для з'ясування деталей і наслідків зв'язатися з угорською владою", – пояснила Гіппер.

Нагадаємо, що з 20 серпня в Угорщині припинили надавати підтримку деяким українським біженцям після того, як уряд у своєму літньому указі вніс зміни у систему допомоги.

Раніше у Німеччині запропонували повністю скасувати виплати для тих українських біженців, які не бажають працювати. Генеральний секретар німецької партії ХДС Карстен Ліннеманн вважає, що у цій ситуації "явно бракувало відповідних стимулів".