UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єврокомісія схвалила проект угоди з Україною про спільний авіапростір

Укладення угоди сприятиме створенню спільного авіаційного простору між Україною та ЄС.

Європейська комісія схвалила проект рішення Ради для підписання угоди про Спільний авіаційний простір з Україною. Про це повідомляє прес-служба представництва України при Європейському Союзі в Facebook.

Укладення угоди сприятиме створенню спільного авіаційного простору між Україною та ЄС на основі спільних цінностей і надійних стандартів ЄС в сфері безпеки польотів, управління повітряним рухом та захисту прав споживачів.

"Завдяки угоді збільшиться кількість рейсів, розшириться географія, відкриються нові можливості для громадян і бізнесу. Спільний авіаційний простір Україна-ЄС створить умови для нових комерційних можливостей авіаліній України і держав-членів ЄС, а також буде сприяти залученню інвестицій в авіаційну сферу України", - повідомляють українські дипломати.

Читайте також: Україна і Туреччина розширили авіасполучення між країнами

Раніше повідомлялося про те, що Угоду про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС буде підписано на початку 2021 року. Чому ж в Євросоюзі знову відкладають створення з нашою країною загального авіаційного простору? Чому Брюссель раптом охолов до цієї перспективної ідеї? Про явні і таємні причини відстрочки підписання угоди про «відкрите небо» розмірковує Павло Кравчук в статті «Втома від ЄС».