UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС закликав депутатів Ради підтримати законопроект про вдосконалення Антимонопольного комітету

Проти прийняття законопроекту громадські та профассоціації, а також експерти.

Європейський союз закликав Верховну Раду України підтримати законопроект про реформування діяльності Антимонопольного комітету України, розгляд якого заплановано на вівторок. Про це йдеться в заяві Представництва ЄС в Україні, повідомляє ЕП.

"Законопроект 5431 сьогодні в першому читанні у Верховній Раді. Це реальний шанс наблизити українське законодавство з питань конкуренції до Угоди про асоціацію. Розроблений за підтримки Європейського Союзу та США, законопроект може стати рішучим кроком до справедливої, сильної української економіки, інтегрованої з ЄС", - йдеться в повідомленні.

У парламенті вже заявили, що законопроект 5431 у разі прийняття в першому читанні буде істотно допрацьований до другого читання.

Однак законопроект 5431 визнаний корупційним Національним агентством щодо запобігання корупції. Категорично проти його прийняття виступили Асоціація правників України, Американська торгова палата і ряд інших громадських і професійних асоціацій і експертів.

Читайте також: Антимонопольна реформа в інтересах великого бізнесу, або Специфічний погляд «слуг» на боротьбу з олігархами

Повідомлялося, що споживачі протягом останнього року десятки разів зверталася в АМКУ з інформацією про факти порушень конкурентного законодавства, але ні по одній з заяв розслідування так і не почали. Про це заявляють експерти сфери в статті для ZN.UA.

Детальніше читайте в тексті Тетяни Симоненко, фахівчині з питань антимонопольної діяльності платформи «Ліга антітраст», Олени Поканевич, фахівчині з конкуренційного права та M & A «Ліги антітраста» і Галини Верцімаха, керівниці напряму адвокатування комунікаційної платформи «Ліга антітраста» - «АМКУ - адвокат диявола ».