UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС готує нові санкції проти РФ у відповідь на звірства, які росіяни чинили в Бучі

Голова Європейської ради Шарль Мішель анонсував нові санкції проти Росії після того, як світ побачив фото із звільненої від рашистів Бучі: тіла застрелених мирних жителів лежать там просто на дорогах.

«Шокований приголомшливими фотографіями звірств, скоєних російською армією у звільненій Київській області #BuchaMassacre (“Масове вбивство у Бучі” - Ред.). ЄС допомагає Україні та громадським організаціям зібрати необхідні докази для позовів у міжнародних судах. Подальші санкції та підтримка ЄС на підході. Слава Україні!» - написав Мішель у Twitter

1 квітня Генштаб ЗСУ повідомив про звільнення від російських окупантів майже 30 населених пунктів на Київському та Чернігівському напрямках, серед яких була Буча. 

Читайте також: Чому Росія досі не змогла захопити Київ

Ввечері 2 квітня радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк опублікував фото зі звільненої Бучі, де на вулицях лежать застрелені мирні жителі. 

Наступного дня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також опублікував фото зі звірствами, які вчинили росіяни з мирними жителями Бучі, і закликав країни G7 накласти на Росію низку санкцій: ембарго на нафту, газ та вугілля; закриття всіх портів для російських суден і товарів; відключення всіх російських банків від SWIFT.