UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ярославський зацікавився держпідприємством «Електроважмаш»

Бізнесмен звернувся до Зеленському з відкритим листом.

Президент і бенефіціар бізнес-групи DCH (Development Construction Holding) Олександр Ярославський звернувся з відкритим листом до президента Володимира Зеленського, в якому просить вирішити ситуацію на харківському підприємстві «Електроважмаш», що знаходиться у власності держави.
«Сьогодні завод на межі зупинки: він обтяжений мільярдними боргами, ринки збуту втрачені», - йдеться в документі.
На думку Ярославського, основна причина стану справ на підприємстві - непрофесійне управління.
«Практика показує, що порятунок підприємств такого рівня можливий тільки шляхом приходу відповідального приватного інвестора ... Прошу Вас, пане Президенте, втрутитись в ситуацію і зберегти «Електроважмаш» для Харкова та України», - зазначає він.
Нагадаємо, що пріоритетні напрямки діяльності бізнес-групи DCH є - фінанси, промисловість, видобуток корисних копалин, транспорт, девелопмент, виробництво будматеріалів, готельний бізнес та ін.

Читайте також: Антимонопольний комітет дозволив Ярославському купити банк Пінчука

Раніше повідомлялося, що "Електроважмаш" в першому кварталі 2020 роки випустив продукції на 160 млн гривень, що на 72% менше ніж у 3 кварталі 2019 року. Призначений Фондом держмайна перед приватизацією менеджмент держпідприємств "Електроважмаш" і Одеський припортовий завод неефективно управляє держкомпаніями і веде їх до банкрутства.