UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія анонсувала спрощену візову процедуру для українського бізнесу – хто ще з українців її отримає

Лібералізація візового режиму стосуватиметься також евакуйованих родин і людей із значним статком

Японія суттєво скорочує вимоги до отримання візи для перебування в країні для українського бізнесу. Зокрема у пільгові візову категорію входитимуть штатні працівники українських компаній, які беруть участь у проєктах співпраці між Японією та Україною, повідомляє посольство Японії в Україні.

Співробітники компаній які є учасниками згаданих проєктів, зможуть отримувати багаторазові візи для короткострокового перебування з діловими цілями. “Крім того буде пом'якшено вимогу наявності історії поїздок до Японії”, – зазначено у повідомленні посольства.

Читайте також: Українську газотранспортну систему захищатимуть 1800 габіонів з Японії

Багаторазові візи на 5 років, з дозволеним періодом перебування до 90 днів для кожного візиту видаватимуться заявникам з високими доходами та членам їхніх сімей.

Хто ще окрім бізнесменів та співробітників компанії вперше отримає послаблений візовий режим?

Крім бізнес-категорії, Японія має намір суттєво зменшити вимоги до віз для родичів евакуйованих у Японію українців. Вони увійдуть до переліку заявників, які мають право на отримання багаторазових віз для короткострокового перебування з метою відвідування родичів чи знайомих.

Японія анонсувала відповідні візові спрощення як відзначення японською стороною японсько-української Конференції з відбудови України. Процес послаблення візових вимог для короткострокового перебування громадян України японська влада пояснює бажанням розвитку двосторонніх відносин, у тому числі для культурного обміну. разом з тим конкретний час запровадження позначених вище змін у візовому режимі, не поки що не вказано. “Дата запровадження та інші деталі наразі розглядаються”, – коментують у посольстві.

Україна та Японія підписали договір, який регулює питання сплати податків компаніями з Японії та України та знімає з порядку денного проблему подвійного оподаткування. Наразі чинним був договір, укладений ще за радянських часів – у 1986 році. “Надзвичайно важливо для японського бізнесу, який планує нові проекти в Україні”, – коментує рішення уряд.

Під час Конференції з економічного розвитку та відбудови, що відбувається у Токіо підписано 56 документів, що регулюють різноманітні аспекти економічних відносин двох країн.