UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яхту Медведчука вже готують до продажу - АРМА

Це стане першим прикладом реалізації арештованих активів. 

Хорватський окружний суд міста Спліт прийняв рішення передати Україні судно Royal Romance, яке раніше належало підсанкційному Віктору Медведчуку. Підставою є запит про міжнародно-правову допомогу. Про це повідомила голова Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума.

АРМА отримало погодження на проведення повторного огляду цього активу.

"Отримано запевнення, що Хорватія очікує якнайшвидшого передання судна Україні. На думку хорватської сторони, правових перешкод для здійснення цього наміру не існує", – йдеться в повідомленні.

АРМА, після проведення відповідної оцінки арештованого активу, планує здійснити його реалізацію.

"Продаж цього лоту стане першим прикладом реалізації арештованих активів, що перебувають за кордоном", – пояснила Дума.

Вона розповіла, що яхта Медведчука 25 січня 2024 року відходила для технічного огляду.

Як зазначає спеціалізоване видання superyachttimes, Royal Romance — моторна яхта загальною довжиною 92,5 м. У світовому рейтингу найбільших яхт супер'яхта Royal Romance посідає 101 місце. Зазначається, що яхта наразі не виставлена ​​на продаж.

Нагадаємо, що в липні 2022 року суд ухвалив рішення про арешт часток оточення українського ексдепутата, підозрюваного в державній зраді, Віктора Медведчука у трьох компаніях, що мають великі земельні ділянки на узбережжі Дніпра в Києві. Однак правоохоронні органи не довели справу до кінця. Замість конфіскації та продажу активи на мільйони доларів опинилися в руках третіх осіб і, схоже, бізнесмена, який має зв’язки із заступником керівника офісу президента Олегом Татаровим.