UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як зняти готівку під час відключень електрики

Створення мережі Power Banking забезпечує доступ до банківських послуг під час блекаутів, проте утримувати певний запас готівкових коштів важливо.

Завдяки впровадженню «банкоматного національного роумінгу», у більшості банкоматів мережі Power Banking можна буде зняти збільшену суму готівки незалежно від того, в якому банку відкрито рахунок. Як це зробити правильно, радить аналітик компанії «Центр біржових технологій» Максим Орищак у статті «Банківські послуги в умовах блекауту» на сайті ZN.UA.

Читайте також: Послуги банку в умовах блекауту: де знайти найближче відділення і провести операцію з грошима

Це дасть можливість українцям сформувати невеликий резерв готівки для поточних потреб. До цієї ініціативи вже долучилися такі банки: Приватбанк, Ощадбанк, «Райффайзен Банк», Укрексімбанк, Укрсиббанк, ПУМБ, Укргазбанк, «Сенс Банк», Таскомбанк, Універсалбанк, Кредобанк, Банк «Південний», «ОТП банк». У середньому йдеться про суму від 10–20 тиc. грн на добу, хоча є й винятки, наприклад, в Ощадбанку можна зняти до 50 тис. грн на день.

Читайте також: Українські банки нарощують корпоративне кредитування за межами держпідтримки – НБУ

Також у магазинах, на АЗС та в аптеках діє послуга «готівка на касі». При оплаті покупки карткою можна попросити касира видати додатково певну суму готівкових коштів. Максимальна сума для зняття — до 6000 грн за одну операцію, конкретний ліміт визначає торговець.

Раніше ми писали про те, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у квітні поточного року виплатив вкладникам банків, що ліквідуються, 13,5 млн грн гарантованого відшкодування.