UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти змушують жителів ТОТ видаляти застосунок Ощадбанку: як можна його відновити

У Мінреінтеграції пояснили, як це можна зробити.

На тимчасово окупованих територіях (ТОТ) окупанти вимагають від українців видаляти мобільні застосунки державних банків з телефонів, зокрема Ощадбанку. Про такі випадки повідомляють у Луганській обласній військовій адміністрації. У Мінреінтеграції розповіли, як можна відновити мобільні застосунки банків.

Чи можна відновити застосунок Ощадбанку, якщо людина живе на ТОТ

В Ощадбанку наголошують, що в такому разі мобільний застосунок дуже просто відновити. Складнощі можуть виникнути лише тоді, коли клієнт не має доступу до свого фінансового телефонного номера.

На цей випадок спеціально для клієнтів на тимчасово окупованих територіях Ощадбанк реалізував процес зміни каналу відправлення повідомлень із SMS на Viber. Такий клієнт може звернутися до контакт-центру банку по каналу web-зв’язку на офіційному сайті Ощадбанку. Після проходження верифікації він матиме можливість користуватись додатком.

Читайте також: Банки відмовляються обслуговувати українців на окупованих територіях – Генштаб

Як відновити застосунок Ощадбанку

Для цього необхідно зробити такі кроки:

Через війну розв'язану Росією пенсіонерам, які опинилися в зоні бойових дій або на ТОТ, практично неможливо отримати пенсію в поштовому відділенні. Раніше ми писали, як перевести пенсію з пошти на банківську картку.