UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як підготуватися до блекауту: МОЗ опублікувало свої рекомендації

За даними міністерства, продукти залишаються безпечними до чотирьох годин у холодильнику.

Міністерство охорони здоров'я дало рекомендації українцям про те, як правильно зберігати харчові продукти в умовах віялових та аварійних відключень електроенергії. Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Зокрема, МОЗ рекомендувало:

В МОЗ нагадали, що у разі відключення електрики необхідно тримати дверцята холодильника та морозильної камери закритими: при цьому продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин – у повній морозилці, 24 годин – у напівпорожній морозилці. Однак якщо електроенергія відключена понад 4 години, то варто помістити в холодильну камеру лід.

Також українцям радять купувати більше продуктів, які не псуються без холодильника, а також готувати невелику кількість страв.

Крім того, МОЗ рекомендує:

Читайте також: У МОЗ пояснили, як працюватимуть лікарні під час блекауту

Раніше повідомлялося, що у разі перебоїв із централізованим водопостачанням у Києві для городян працюватиме система резервних джерел отримання питної води. "Столиця придбала та залучила для цього генератори, до яких оперативно підключаються 105 бюветів комунального підприємства "Київводфонд" та ще шість бюветів "Київводоканалу" на лівому березі", - розповідає мер.