UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як "ковідна" тисяча вплине на розмір субсидій - роз'яснення Мінсоцполітики

Порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї, який використовується при призначенні житлової субсидії, має більше винятків, ніж підстав для включення виплат в сукупний дохід.

"Ковідна тисяча" за програмою "єПідтримка" є одноразовою, а тому вона не враховується до сукупного доходу домогосподарства під час розрахунку розміру субсидії. Таке роз'яснення надало Міністерство соціальної політики.

"Отримання зазначених коштів не впливає на право громадян одержувати житлову субсидію, а також не зменшує розмір житлової субсидії. Оскільки ця виплата є одноразовою, вона не враховується до сукупного доходу домогосподарства під час розрахунку розміру субсидії, що не позначиться на розмірі житлової субсидії у майбутніх періодах". - зазначаються в міністерстві.

Нагадаємо, порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї при призначенні житлової субсидії визначено постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 632.

Постанова визначає як виплати, що входять о сукупного доходу, так і виплати, що до сукупного доходу не включаються. Причому, винятків набагато більше, ніж підстав для включення виплат в сукупний дохід.

Так, до середньомісячного сукупного доходу враховуються виключно наступні доходи:

Як відомо, виплату в рамках програми "еПідтримка" може отримати громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку Дія "зелений" COVID-сертифікат вакцинації.

Програма стартувала 19 грудня у застосунку "Дія".

Ініціював програму з виплати тисячі гривень вакцинованим українцям Президент Володимир Зеленський.

Грошима можна скористатися для купівлі: