UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яблука нового врожаю почнуть з'являтися в Україні майже на місяць раніше

В Україні з'явиться сад інноваційних яблунь, який дасть перший врожай вже цього року.

В Україні з'явиться яблуневий сад з іноваційним сортом яблук, які дають врожай на три тижні раніше. Про це повідомив власник компанії «Сади Дніпра» (ТМ Uapple) Вадим Єрмолаєв.

 

«Найближчими тижнями ми посадимо ще 20 га яблунь. Цього разу це будуть яблуні сорту Gala RKD. Це інноваційний сорт, що плодоносить на три тижні раніше, ніж звичайна Gala. 83 тисячі саджанців ми вже привезли із Франції, щоб одними з перших в Україні почати вирощувати цю новинку», — уточнив він. 

Перший врожай сад дасть вже цього року.

«Власне саджанці почнемо висаджувати у квітні. Перший врожай з цих дерев ми зберемо вже цього року. Але перший повноцінний врожай — за нашими стандартами, це 50-60 т/га — аж через п'ять років», — зазначив власник компанії. 

Вадим Єрмолаєв зазначив, що зараз відбувається розбивка саду. На даний момент почалося встановлення стовпів, які зафіксують оптимальну відстань між майбутніми деревами. 

Компанія «Сади Дніпра» (UApple) поставляє продукцію до локальних мереж супермаркетів, а також експортує до країн Європейського Союзу, Азії та Близького Сходу.