UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збільшення податків: Рада прийняла законопроєкт але в тексті з'явились "юридичні проблеми"

Вірогідно, закон доведеться переголосовувати. 

Рада проголосувала у другому читанні за закононопроєкт №11416д. Історичне збільшення податків підтримало 247 депутатів ВР. Про це написав в соцмережах народний депутат Ярослав Железняк.

Щоправда, не всі зміни, передбачені законопроєктом, були прийняті депутатами. Зокрема для військових залишили військовий збір на рівні 1,5% (ставку податку збирались підвищити з 1,5% до 5%). До речі, цю зміну раніше критикували юристи парламенту.

"Я тут опишу які зміни були прийняті в залі: 563, 580 - фактично скасовують статус податкового агента із нотаріуса при посвідчені ним договорів купівлі-продажу (міни) між фіз особами. 1149 - про те, щоб залишити 1,5% ВЗ для військових. І не набрала голосів правка №988 (вона була врахована Комітетом)", - написав він. 

Згодом він зазначив, що "збита" під час розгляду правка №988 - це проблема. Оскільки вона є фактично половиною закону.

"Вона фізично викладена на 10-ти сторінках А4. Тому, щось мені здається що доведеться переголосовувати закон для банально приведення його до якогось ладу… Коротше - я думаю там тепер багато юридичних проблем з текстом", - додав депутат. 

Читайте також: Звільнення від сплати земельного податку: хто з пенсіонерів має таке право

Раніше повідомлялось, що профільний комітет Ради рекомендував депутатам ВР прийняти у другому читанні доопрацьований законопроект про підвищення податків.  

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №11416-д стосовно підвищення податків. «За» проголосував 241 народний депутат. Однак лише перезавантаження моделі оподаткування сировинного експорту може принести в бюджет до 80 млрд грн на рік. Про це читайте у статті "Підвищення податків. Хто заплатить найбільше та чи є цьому альтернативи?"