UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран готовий торгувати нафтою при цінах нижче $ 30 за барель

Тегеран має намір повернути свої позиції на світових ринках.

Міністр нафти Ірану Біджан Зангане заявив, що Тегеран, повернувшись на нафтовий ринок після зняття економічних санкцій, зможе торгувати нафтою і при цінах нижче 30 дол за барель, передає агентство Mehr.

"Навіть якщо ціни на нафту впадуть нижче 30 доларів за барель, це не зупинить іранську нафтову промисловість. В перші дні після зняття санкцій обсяг виробництва складе близько 500 тисяч барелів на добу, у наступні місяці він буде збільшений ще на 500 тисяч, щоб досягти мільйона барелів на добу", - сказав Зангане.

За його словами, обсяги іранського видобутку і експорту нафти не залежать ні від кого, і Тегеран визначає їх сам. Біджан Зангане додав, що Іран прагне повернути свої позиції на світових ринках і члени ОПЕК повинні піти на співпрацю в даному аспекті.

11 грудня ціни на нафту Brent впали нижче $ 39 вперше за сім років на торгах. Так, вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures в ході торгів у п'ятницю падала до $ 38,90. Максимальні котирування зросли до $ 39,74.

Нагадаємо, ціни на нафту Brent опустилися нижче $ 40 вперше на минулому тижні у вівторок, 8 грудня.