UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інтернет-магазини продовжують видавати при покупці смартфонів товарні чеки замість фіскальних

Державна фіскальна служба тільки нарікає на безвідповідальність продавців.

Незважаючи на обов'язковість використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) при торгівлі технічно складною побутовою технікою з гарантією (постанова Кабміну №231), моніторинг Центру незалежних споживчих експертиз "Тест" показав, що 13 з 20 великих вітчизняних інтернет-магазинів продовжують видавати покупцям при покупці смартфонів товарні чеки замість фіскальних.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Сергій Следзь. Автор зазначає, що коментуючи такий результат, Державна фіскальна служба тільки нарікає на безвідповідальність продавців.

"Ми приходимо на перевірку, нас запитують: "Скільки штраф?" - "1 грн!" "На тобі 5 і йди далі!", - розповів в. о. голови відділу фактичних перевірок контролю за готівковими операціями ДФС Станіслав Кубрін.

"Результат сумний, а часу мало. Та й легальний бізнес втомився терпіти засилля нелегальної продукції на ринку і недобросовісну конкуренцію оптимізаторів", - вважає Следзь.

Детальніше про проблеми боротьби з "тіньовою" економікою читайте у статті Сергія Следзя "Черепашачими темпами" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".