UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ініціатива Кабміну щодо підвищення податків: Мінфін погодився на деякі зміни в законопроєкті

Мова йде про авансовий внесок з податку на прибуток для роздрібних торговців пальним. 

Пропозиція Кабміну в законопроєкті №11416 про запровадження авансового внеску з податку на прибуток для роздрібних торговців пальним в підлягає доопрацюванню в частині проведення аналізу для визначення розміру такого внеску. Про це розказали в Мінфіні, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що до такого підсумку прийшли, підсумовуючи зустрічі з Нафтогазовою асоціацією України та підконтрольним державі ПАТ "Укрнафта".

"Міністерство фінансів України продовжує відкритий і конструктивний діалог із представниками бізнес-асоціацій із різних сфер економіки щодо дизайну податкових змін на період дії воєнного стану", - зазначено в повідомленні.

Мінфін уточнив, що минулого тижня мали місце зустрічі з представниками Української ради бізнесу, Всеукраїнської аграрної ради, Українського клубу аграрного бізнесу, Американської торговельної палати в Україні, Європейської бізнес-асоціації, ГО "Ювеліри України" та Спілки ювелірів України.

Серед іншого, було обговорено можливість заміни 1%-го податку з обороту для бізнесу на ПДВ та зазначено, що всі ухвалені податкові зміни діятимуть лише на період дії воєнного стану.

Читайте також: Постачальників продуктів для Міноборони підозрюють в ухиленні від сплати податків

Повідомлялось, що український бізнес і надалі потерпає від непередбачуваних дій держави та тиску силових структур і численних регуляторних органів, його шаленими темпами заганяють у «тінь». І це під час тривалої війни і за величезного дефіциту державного бюджету. Про це читайте у статті - "Навіщо заганяти бізнес у «тінь»? Є альтернативний шлях збільшення спроможності держави".