UA / RU
Підтримати ZN.ua

Імпорт обладнання для енергетики звільнили від митних та податкових зборів

Верховна Рада України  прийняла в цілому зміни до податкового та митного кодексів, які передбачають звільнення від мита та сплати ПДВ при ввезенні в Україну обладнання для енергетики та виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Мова йде про законопроєкти №11258 та №11259, які підтримали у парламенті 305 та 313 голосами.

Зокрема, від сплати мита та ПДВ на ввезення в Україну звільняють

Також до переліку звільнених від зборів під час обговорення додали тактичні навушники спеціального військового призначення для військових.

Як значиться в пояснювальній записці до законів, ухвалені норми діятимуть тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні.

Читайте також: Початок осені буде періодом з найменшими відключеннями світла

Нагадаємо, днями прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в кінці липня ситуація в енергетиці України має покращитись – завершаться ремонтні роботи на деяких обʼєктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі.

Відключати світло українцям у липні-серпні будуть часто, навіть якщо Росія в цей період не обстрілюватиме українську інфраструктуру (що малоймовірно), оскільки в країні накопичився великий дефіцит електроенергії, пише експерт ZN.UA з питань енергетики Ігор Маскалевич у статті "Розподілена генерація: порятунок потопаючих у руках самі знаєте кого".